Niet voor niets jouw vrije radio

Bladeren in foto-albums, het blijft een aangename bezigheid.
Het drukt je natuurlijk met de neus op de harde realiteit: we worden ouder, papa! Maar anderzijds is het toch fijn om nog eens te zien waar we vandaan komen.

Radio Huguette, de naam is al eerder gevallen op deze pagina’s. Het station zat in Neder-over-Heembeek, symbolische naam en niet onbelangrijk in de radiogeschiedenis. De Nederlandstalige ploeg van Radio Plus was in zijn geheel opgestapt en viel in twee stukken uit elkaar. Enkele medewerkers gingen naar Radio Contact, de rest zou de Nederlandstalige ploeg van Radio Huguette vormen.

Namen als Peter Hoogland, Bert De Groef, Jan Dooms, Erwin Bergmans, Rudi Van Vlaanderen … ze zaten daar samen met mij o.m. op woensdag èn zondag. Rudy Vanackoleyen kon het station ontvangen in het Dendermondse, was bijzonder gecharmeerd door de uitzendingen en zag het wel zitten om een volledig Nederlandstalig station te beginnen. Dat zou Maeva worden, jawel.

Wat me uit die periode altijd zal bijblijven: het veelvuldig gebruik van Zondag van Rob de Nijs en de uitstekende jingles en promo’s die Rudi maakte. Radio Huguette, niet voor niets jouw vrije radio, de slogan sloeg in als een bom.

En Radio is een luxe-produkt… Net als bij de winkelier, kiest u ook op de FM-band het beste…

 

Geef een reactie