Fijne geluiden uit een ver verleden

Ok, we zitten dus in de periode van het jaar die ik het meeste haat, ook al ben ik zelf in deze periode op de wereld geschopt. De donkere weken voor kerstmis. Koud. Triestig. Deprimerend. Pas op, op het moment van schrijven schijnt de zon wel een beetje, maar ‘t is boerenbedrog want zodra je een voet buiten de deur zet, bibber je uit je frak. Overigens, aan de donkere weken na kerstmis heb ik ook een hekel, maar dan zit er tenminste schot in de zaak.

Gelukkig heb ik van de week iets leuks meegenomen van bij Forest. Een heuse Akai 747 taperecorder uit de middeleeuwen, maar nog perfect functionerend. (Tussen haakjes: ook het woord heus staat op mijn lijstje van afschuwelijke woordjes maar soms kan je niet anders dan het gebruiken, heus waar).

In elk geval, op mijn zolder heb ik tussen alle mogelijke rommel nog een band gevonden uit 1979 met daarop de originele jingles van Mi Amigo. Die produktietape smokkelde ik indertijd mee naar de wal toen ik van boord kwam. Er staat bijvoorbeeld nog een opname van het Mi Amigo strijdlied op dat Johan VermeerDaniel BolenWim de Groot en ikzelf tijdens ons verblijf aan boord van de Magdalena inzongen op de melodie van Love Me Tender, dedju. ‘t Klinkt van geen kanten, maar het is historisch materiaal. Ik denk niet dat veel mensen dat lied in hun bezit hebben.

Verder heb ik nog een band gevonden uit de Witte Villa met daarop nieuwsuitzendingen, jingles, reclamespots enzo. En eentje uit 1983, toen we vanuit Tervuren uitzonden met die andere Mi Amigo. Ik heb vanmorgen al snel een paar van die dingen overgezet op minidisc en vanmiddag vraag ik aan Joeri bij Forest of hij dat even voor mij wil omzetten naar digitaal Internet-ready geluid. En uiteraard kan je het dan hier vandaag of morgen beluisteren op dit weblog.

Jawel, dit was een heuse teaser. Enige commerciële eigenschappen zijn mij niet vreemd sinds ik op het fijne kabelbedrijf gedeeltelijk op commissie werk.

(Geplaatst op: 21 november 2004)

Geef een reactie